Tolkien Gateway

User talk:Hyarion/Archive 6

Contents

[edit] Google Maps for Arda

Hey, I have finished the Google Maps for Arda extension, we talked about here. KingAragorn has tested it on a MediaWiki server he set up and after resolving one error it works well. Now it would be great if you could install the extension on our server. You can find the installation instructions here (it takes under 10 minutes to install).

Best wishes, Eldarion Telcontar 21:06, 3 December 2009 (UTC)

I see you're back Hyarion, what are your thoughts on this?-- KingAragorn  talk  contribs  edits  email  00:28, 24 December 2009 (UTC)
Love it, let me see if I can get it added tonight. --Hyarion 04:25, 24 December 2009 (UTC)
Hm, do either of you two have the Tiles.zip file handy? It looks like the rapidshare link expired. --Hyarion 05:20, 24 December 2009 (UTC)
I have uploaded the file again. You can download it here. Merry Christmas!! -- Eldarion Telcontar 15:23, 24 December 2009 (UTC)
You can see it working here.-- KingAragorn  talk  contribs  edits  email  21:08, 10 January 2010 (UTC)
I really like this. Is there another way to download it? Smeagol 07:06, 12 January 2010 (UTC)
What are you looking for? You can download it here from Rapidshare. I could upload it to another hoster as well if you like. -- Eldarion Telcontar 20:29, 12 January 2010 (UTC)

[edit] Images

When I've tried to insert pictures on various pages I have been unable to, and it said this message:

"Error creating thumbnail:

Warning: passthru() has been disabled for security reasons in /home/tolkieng/public_html/w/includes/GlobalFunctions.php on line 2024"

could you explain what is going wrong? LotRfan01 20:36, 17 December 2009 (UTC)

It's a glitch since the last update. Hyar hasn't been around lately, but he's the one that can solve this, I'll see if I can email him tomorrow. For now, the best advice is to wait until it's been fixed, or, if it's really necessary, upload pics of about 250px wide. See also here-- Ederchil (Talk/Contribs/Edits) 21:43, 17 December 2009 (UTC)
Sorry for taking so long to get this fixed; it should be working now. --Hyarion 05:01, 23 December 2009 (UTC)

[edit] Chat problems?

The hyarion.gotdns.com subdomain seems to be out of order, and as a result none of the java entrances to the chat can be accessed. At least one other person has been asking about this for some time. Would be nice if you could find the time to try and iron out what's wrong. -- Mithrennaith 23:27, 20 December 2009 (UTC)

Hi Mithrennaith, you bet, I'll see if I can get those Java clients up by the weekend. --Hyarion 05:02, 23 December 2009 (UTC)
Hi Hyarion, they still seem to be down - I haven’t been able to get any response out of them since my previous mention. — Mithrennaith 22:23, 10 June 2010 (UTC)

[edit] 500 Internal Server Error

I keep experiencing this with greater frequency. I know it's common on large family-tress, but I've experienced this on smaller ones, on pages without family-trees and Recent Changes (I get this a lot on Recent Changes). I don't know what's going on there, but I thought I'd better let you know. I don't know if I'm the only person getting this. --Mith (Talk/Contribs/Edits) 00:51, 3 January 2010 (UTC)

I have it too, and it happens to me mostly when I save a page. Grond 07:48, 3 January 2010 (UTC)
I have experienced it too, just now, when looking up the history of Amrod and when calling User:Þelma. — Mithrennaith 06:30, 23 February 2010 (UTC)
Me too, still seems like a common problem. --Morgan 17:40, 6 May 2010 (UTC)
Still happens to me over the last few days regularly. — Mithrennaith 22:23, 10 June 2010 (UTC)
This shouldn't happen anymore, let me know if the problem persists. Thanks. --Hyarion 01:36, 30 August 2010 (UTC)

[edit] My Bot

Hello Hyarion! Sorry to double-post on your talk page, but I was wondering whether for you could make User:Mithbot a bot? I promise I know what I'm doing (I'm using the DotNetWikiBot Framework which User:KingAragorn Bot uses) and would be fixing redirects, spelling errors, categorisations, that sort of thing. Thanks, --Mith (Talk/Contribs/Edits) 00:11, 10 January 2010 (UTC)

Done (a while ago, but replying for consistency). --Hyarion 01:37, 30 August 2010 (UTC)

[edit] Forum inputbox down

Err ... while you’re at it, could you make Forum:Council work again? Nobody can put up a new topic now (or you need to know exactly what needs doing and do a lot of work ‘manually’). — Mithrennaith 22:23, 10 June 2010 (UTC)

Fixed. --Hyarion 01:37, 30 August 2010 (UTC)

[edit] server move hiccups

For some reason, all links are underlined since the server move. Any idea how to fix that? -- Ederchil (Talk/Contribs/Edits) 16:45, 6 July 2010 (UTC)

Is there a problem with MediaWiki:Common.css: I've noticed that the style wasn't being applied to inclusions of Template:Pronounce and Template:Seq-head as well as the anchor issue Ederchil's mentioned. --Mith (Talk/Contribs/Edits) 17:37, 6 July 2010 (UTC)

[edit] The new server

Just wanted to say that the increased speed of the new server is very much appreciated! Many thanks for your work! --Morgan 12:13, 7 July 2010 (UTC)

Glad to hear it is noticeable! We do seem to be having some random but persistent issues with the web server locking up and needing to be restarted, so if anyone has experienced that yet, it's not just you. I'm looking into it. Luckily my configuration is to blame and not the server. --Hyarion 04:54, 8 July 2010 (UTC)
I guees you already know it, but when trying to upload images, it says: "Inernal error: The upload directory (public) is not writable by the webserver". --Morgan 17:28, 8 July 2010 (UTC)
Actually, that one I didn't know, thanks for the heads up. I'll get it fixed tonight. --Hyarion 18:16, 8 July 2010 (UTC)
The Forum also still seems to be broken, even worse than before ... — Mithrennaith 04:51, 10 July 2010 (UTC)
Just a reminder of the image upload problem - still doesn't work. --Morgan 12:06, 17 July 2010 (UTC)
This should be working now, extremely sorry this took so long. --Hyarion 01:31, 30 August 2010 (UTC)

[edit] Solving the image upload error

Hyarion, if you got stuck, do you think this thread could help out? MediawikiUsers (external link) --Morgan 16:30, 21 July 2010 (UTC)

AFAIK, he's out of town right now. -- KingAragorn  talk  contribs  edits  email  17:46, 21 July 2010 (UTC)

[edit] IMPORTANT - database syntax error

This text shows up several times (bit not always) when trying to reach an article on TG:

A database query syntax error has occurred. This may indicate a bug in the software. The last attempted database query was: INSERT IGNORE INTO `objectcache` (keyname,value,exptime) VALUES ('tg_wiki:pcache:idhash:5 [FOLLOWED BY ca. +1000 UNREADABLE CHARACTERS] from within function "MediaWikiBagOStuff::_doinsert". Database returned error "126: Incorrect key file for table './tg_wiki/objectcache.MYI'; try to repair it (localhost)".

--Morgan 08:09, 29 July 2010 (UTC)

I get it with categories, a lot. Another error message:

A database query syntax error has occurred. This may indicate a bug in the software. The last attempted database query was: DELETE FROM `objectcache` WHERE keyname='tg_wiki:pcache:idhash:27909-0!1!0!!en!2' from within function "MediaWikiBagOStuff::_doquery". Database returned error "126: Incorrect key file for table './tg_wiki/objectcache.MYI'; try to repair it (localhost)".

Which basically says the same thing except it doesn't include the gibberish. -- Ederchil (Talk/Contribs/Edits) 08:15, 29 July 2010 (UTC)
Seems perhaps like we have to "run the update script" in order to "correct the database schema", which is done "from the command line, browse to the 'maintenance' directory and run the update.php script to check and update the schema." At least this is what the thread Mailing list archive:Mediawiki tells me. But I'm not a tech guy ;-) --Morgan 08:28, 29 July 2010 (UTC)
This was resolved, it happens from time to time when a record gets corrupted. --Hyarion 01:39, 30 August 2010 (UTC)

[edit] Forum Problem

For over a month I have not been able to see forum topics. The page appears without any threads and only some coding for buttons, etc. that should be there. Am i the only one who sees this and whay hasn't it been fixed?--Breragor (TalkContribsEdits) 01:45, 13 August 2010 (UTC)

See also here. -- Ederchil (Talk/Contribs/Edits) 06:20, 13 August 2010 (UTC)
The forum's recent changes page is quite handing for up with the it in the meantime. --Aule the Smith 08:54, 13 August 2010 (UTC)
How long do we expect this to be as such, becuase it's already been like a month? Unsigned comment by Breragor (talk • contribs).
We don't know. TG has been experiencing a number of technical problems lately. Frankly, the forum not showing is the least of these problems. Aule the Smith has provided you with a handy link as a work around, you could also look at Category:Council. To start a new thread: New Thread (Edit URL where is says TITLE) -- KingAragorn  talk  contribs  edits  email  00:01, 15 August 2010 (UTC)
Err, are we sure Hyarion is aware of the ongoing problems with image uploading and extensions? The server is a lot smoother now (at least to me), but there doesn't seem to be any sign of them being re-enabled. —Aulë the Smith (Tk·Cb) 18:54, 23 August 2010 (UTC)
I emailed Hyarion about it but the message bounced :S —Aulë the Smith (Tk·Cb) 17:16, 29 August 2010 (UTC)
Yes, a few of us have been sending emails to Hyarion, sadly to no avail. :( -- KingAragorn  talk  contribs  edits  email  17:55, 29 August 2010 (UTC)
Yea, sorry for anyone sending e-mails to hyarion at tolkiengateway.net, I haven't finished seting up the mail service on the new server so the e-mails will probably bounce back. In the mean time you can contact me via hyarion at gmail.com --Hyarion 01:51, 30 August 2010 (UTC)

[edit] Server Details

Hi Hyarion, just a quick message (so I don't forget), is any of the information on this page accurate: Tolkien Gateway:Servers. Do you think that you could update it (or else I'm probably going to delete it). --Mith (Talk/Contribs/Edits) 10:15, 28 August 2010 (UTC)

[edit] Hyarion is back!

Hyarion, your re-appearance is greatly appreciated! Many thanks! --Morgan 01:38, 30 August 2010 (UTC)

Indeed, let the images flow! —Aulë the Smith (Tk·Cb) 08:04, 30 August 2010 (UTC)

[edit] SVG thumbnails

Don't appear to work. —Aulë the Smith (Tk·Cb) 12:19, 1 September 2010 (UTC)

They should be working now, although that specific file looks like it needs to be re-uploaded. --Hyarion 16:29, 3 October 2010 (UTC)

[edit] Email

Hey like the site hope I can do something, just a FYI, I did not receive a conformation email for my account. I am still checking things on my end, thought I would mention it if you have a bug on your end. Mlpearc powwow 19:02, 19 September 2010 (UTC)

Hello there. Welcome aboard, always good to see new faces. I think I may know what the culprit is regarding your confirmation e-mail, looking into it now. --Hyarion 19:34, 19 September 2010 (UTC)
Thank you for your response. Mlpearc powwow 19:54, 19 September 2010 (UTC)
Just checking, I have not received anything yet. Mlpearc powwow 15:41, 22 September 2010 (UTC)

[edit] Poster of Bilbo's Last Song by Pauline Baynes

Do you know where I can get a new (or VGC 2nd hand) copy of this poster please (as shown on this site)?

Thanks

PaulB

You'd be better off asking someone on Tolkien Collector's Guide. This thread there mirrors what I would suggest: try eBay! --Mith (Talk/Contribs/Edits) 11:13, 17 October 2010 (UTC)

[edit] Email Confirmation

Hello. I just wanted to inquire - when I created an account (a while ago now) and gave my email address, I received no confirmation. A message appeared that said (something like) the format of my email address was incorrect. I checked and it was just my normal email address. Have I done something else incorrect? Can I fix this? "Greenwizard 1 Nov 2010"

Hi Greenwizard! Thanks so much for your contributions to our music articles. Regarding confirmation of e-mail address, this is actually a bug in our mail service at the moment, so you have done everything correctly. Sorry for the inconvenience, it should be fixed shortly. --Hyarion 01:59, 1 November 2010 (UTC)

[edit] No Worries

OK thanks Hyarion - glad I didn't enter details incorrectly. BTW, I'm most impressed with this site and the way it's organised. Cheers "Greenwizard 2 Nov 2010"

[edit] Server down

Hello Hyarion. TG was down for at least 7 hours yesterday. Do you have any update on the work with keeping the server stable? --Morgan 11:45, 11 December 2010 (UTC)

Without jinxing anything, I believe the server issue has been resolved. We have gone from multiple issues per day to none this past week. I ended up blocking a specific indexing bot from crawling the site. --Hyarion 05:20, 24 December 2010 (UTC)
Great news, Hyarion! I've noticed that the server hasn't been down lately.--Morgan 10:30, 24 December 2010 (UTC)
This is indeed momentous news and a great Christmas present! Might we be seeing some extensions return, now? --Mith (Talk/Contribs/Edits) 23:54, 24 December 2010 (UTC)